Orar semigroup #2

Orar semigroup #2

Recapitulare Teza - Textul problemelor

1.Sa se calculeze lungimea unui sir de caractere fara a folosi functia strlen.
2. Sa se afiseze unul sub altul, toate prefixele proprii ale unui cuvant citit de la tastatura (prefixele unui cuvant sunt compuse din minim un caracter si maxim toate caracterele, citite de la stanga la dreapta).
3. Sa se verifice daca doua cuvinte citite de la tastatura rimeaza (spunem ca doua cuvinte rimeaza daca ultimele doua caractere sunt identice).
4. Se citeste un sir de caractere de la tastatura. Sa se scrie un program C++ care sa afiseze numarul de vocale si de consoane din sirul dat.
5. Se citesc doua siruri de la tastatura. Sa se scrie un program C++ care sa afiseze toate literele mici care apar in ambele siruri.
6. Se citesc doua cuvinte de la tastatura. Sa se scrie un program C++ care sa verifice daca cele doua cuvinte se obtin unul din celalalt prin permutarea literelor.
7. Se citeste un text de la tastatura. Sa se scrie un program C++ care sa afiseze frecventele de aparitii ale tututor literelor din textul dat.
8. Se citeste un text de la tastatura. Sa se scrie un program C++ care sa determine grupurile de trei vocale consecutive din textul dat.
9. Sa se afiseze unul sub altul, toate sufixele proprii ale unui cuvant citit de la tastatura (sufixele unui cuvant sunt compuse din minim un caracter si maxim toate caracterele, citite de la dreapta la stanga). Exemplu : Fie cuvantul ‘limbaj’, sufixele cuvantului dat sunt : ‘j’, ‘aj’, ‘baj’, ‘mbaj’, ‘imbaj’, ‘limbaj’.
10. Sa se detecteze prima si ultima aparitie a unui caracter intr-un sir de caractere.
11. Se da un cuvant, format din maxim 30 de litere mici. Sa se codifice acest cuvant in limba pasareasca, adica dupa fiecare vocala sa se adauge grupul de litere format din caracterul ‘p’ urmat de vocala respectiva. Sa se afiseze cuvantul obtinut dupa codificare. Exemplu : Fie cuvantul = ‘informatica’, dupa codificare obtinem ‘ipinfopormapatipicapa’. Se observa grupurile formate din caracterul ‘p’ si vocala respectiva
12. Sa se afiseze cel mai lung cuvant dintr-o propozitie. Cuvintele sunt separate de unul sau mai multe spatii.
13.Se citesc n cuvinte de la tastatura. Sa se ordoneze alfabetic.
14. Se citeste de la tastatura o propozitie. Sa se stearga al doilea cuvant din aceasta.
15 Se citeste de la tastatura o propozitie. Sa se stearga din ea toate literele mari.

marți, 23 noiembrie 2010 by DlMuresan
Categories: , , , , , | 1 comment

One Comment

  1. #include
    using namespace std;
    int main()
    {char s[100],x[100],voc[]="aeiou";
    int i;
    cin>>s;
    cin>>x;
    for(i=0;i<strlen(s);i++){
    if(strchr(voc,s[i])==0 && strchr(voc,x[i])==0)
    cout<<"#";
    else if(strchr(voc,s[i]) && strchr(voc,x[i]))
    cout<<"*";
    else cout<<"?";}
    }

Leave a Reply